YR | Apartment

פרויקט: שיפוץ דירת קבלן בכפר סבא

שטח: 124 מ"ר

צילום: אופיר אברהמוב

לסיפור הדירה המלא

2.JPG

תכנית העמדה | לפני

1.JPG

תכנית העמדה | אחרי

דירת קבלן 6 חדרים  | כפר סבא | שיפוץ חלקי | זוג+ 2 ילדים

הפגישה הראשונה שלי עם הזוג היתה בדירה, פגישת ייעוץ במטרה להפוך את דירת הקבלן שבה חיו מעל 5 שנים ולהכניס לה אופי. לא עוד קירות לבנים ריקים חסרי ייחודיות אלא דירה שיוכלו לקרוא לה בית.

הדרישות הפרוגרמתיות לדירה היו יצירת משרד ביתי מאחר ושני בני הזוג עובדים מהבית, ולכן היה חשוב למצוא חלל מתאים שיתן פתרון תכנוני , פונקציונלי ונעים שיוכלו לעבוד במקביל.

לעשות מהפך למקלחת ילדים, שבהמשך אספר על הפתרון היצירתי שעשינו בחלל הזה.

ולפינאלה להוסיף עוד מקומות אחסון בבית ובמטבח הקיים.

אחרי תכנון מפורט ושלב קבלת הצעות מחיר, יצאנו לדרך ,אבל לא לפניי שהמשפחה ארזה מזוודות ועברה לגור במלון קרוב, ברעננה, למהלך השיפוץ.

זה מהלך לא פשוט לעזוב את הבית ולעבור כולם לחדר אחד במלון למשך חודש וקצת, אבל לחיות בתוך אתר בנייה אני באופן מפורש לא ממליצה. גם מבחינה בריאותית וגם כי זה מסוכן, במיוחד לילדים.

 

עבודת ההריסה המאסיבית היתה בחדר המקלחת של הילדים שעבר מהפך! לא ביצענו שינויים בקירות הבית הקיימים, אבל כן הוספנו קיר גבס, נישה לסבונים במקלחון. קיר הפרדה עם דלת בלגית בין חדר השירות למקלחת, והשלמת הקיר מעל האסלה עד לתקרה. כל אלה נתנו קו נקי והמשכי לעיצוב.

מאחר והינו מצומצמים בתקציב, החלטנו להשאיר קיר אחד עם החיפוי קיר הלבן(הקיים), ובשאר הקירות להחליף לאריחים שחורים וסקסיים, מה שלגמריי הפך את המקלחת לחלל רחצה מפנק ומיוחד.

הריצוף בבית גם הוא עבר מהפך אמיתי, בזכות פרקט למינציה SPC שמתאים גם לאזור המטבח (מוגן מים) וישר אפשר היה להרגיש בחמימות שהפרקט הוסיף לחלל.

בכדי להפוך את הבית מדירת קבלן לדירה שיקית, ייחודיות ומותאמת למשפחה- בחרנו שעיקר העבודה תהיה בנגרות ובמסגרות.

במטבח הוספנו מזווה תואם למטבח הקיים ובזכות הנגר הצלחנו ליצור נראות כמעט מושלמת שאפשר לחשוב שהמזווה הגיע לפני 5 שנים עם המטבח. כןכן, אתם קוראים נכון הוספנו מזווה שנראה בדיוק כמו המטבח הקיים שהיה להם בבית מעל חמש שנים, ומבטיחה לכם שלא תוכלו לראות את ההבדל! מדהים!

יצרנו נגרות עוטפת למקרר היין ( חלום שהתגשם ללקוח) בנישה שהיתה קיימת במסדרון, והפכנו אותה למוקד לתצוגת היינות וגם לספרים ופרטי אספנות אחרים של הזוג.

והשוס הגדול, מחיצת אלומיניום וזכוכית שיצרה חציצה בין המשרדים. מחדר שינה רגיל הפך למשרד כפול ופונקציונלי, בדיוק כמו שהזוג ביקש.

בחרנו בפלטת צבעים מעושנת כהה- שחור, בטון, זכוכית, נגיעות צבע של ורוד/ירוק/כחול מעושן, עם טקסטיל רך ונעים שירכך את החלל.

שבוחרים פלטת צבעים כהה חשוב לשים דגש על התאורה, איפה לשים תאורה חזקה ושוטפת ואיפה תאורה מעומעמת- מה התחושה שאתם רוצים להרגיש בחלל?
למשל בשירותי האורחים רצינו ליצור אווירה מסתורית ואפלולית ולכן בחרנו לצבוע את הקירות והתקרה בכחול כהה ובשביל להמשיך את המוטיב האפלולי בחרנו בגוף תאורה שיתן אור חלש ונעים (בסופו של דבר אין צורך באור חזק בשביל עשיית צרכים 🤣 )

ואחרון חביב, אין חדר שלא הוספנו טאצ' של טקסטיל, וילונות, תאורה, אקססוריז וצמחיה, והכל ביחד יוצר את המעטפת השלמה שקוראים לה בית.